Соларни контролери и опрема

RESOL DELTASOL CS

RESOL DELTASOL CS/CS PLUS  е наследник (модел 2015) на најпродаваниот DELTASOL BS со редизајн. Освен стандардните RESOL функции , овој контролер вклучува фрекфентна регулација на високоефикасни пумпи , PWM излез , како и VFD влез за мерач на енергија GRUNDFOS DIRECT SENSOR.  
made in Germany

Симни брошура


RESOL DELTASOL BS4

RESOL DELTASOL SLL е представник на новата генерација соларни контролери од RESOL каде е потребна покомплексна автоматизација на соларниот систем (обично во комбинација со котел или топлинска пумпа или доколку постои повеќе од 1 резервоар на топлина или бојлер ) за санитарна топла вода.

Има можност да прими 3 различни типа на температурни сензори : Pt1000, Pt500 и KTY тип , како и 3 излеза меѓу кои 2 се PWM.

www.resol.de

Симни брошура


Пумпна група NOVASFER

Пумпна група NOVASFER составена од пумпа WILO ST 15/6, сигурносен вентил за солар од 6 бари, регулатор за проток, топчест вентил, неповратен вентил како и термоманометар како и изолација за истата.

Можност за приклучок на автоматика RESOL DELTASOL BS4 за уште побрза инсталација.


Експанзиони садови за соларна употреба

Висококвалитетни мембрански експанзиони садови за соларна употреба од германскиот производител REFLEX , изработени по нормата DIN EN 13831 .

Големини од 12 - 600 литри . Достапен е и фитинг за поврзување како :

вентил за експанзионен сад со испуст , држач за зид , приклучна група и сл.

www.reflex.de


Електричен грејач со термостат

Електричен грејач со термостат за догревање на санитарна вода од полскиот производител Kospel. Големини: од 3 KW до 9 KW.

www.kospel.pl


Брз автоматски обезвоздушувач REFLEX EXVOID S

REFLEX Exvoid S е нов тип на соларно автоматско лонче за брзо обезвоздушување отпорен на надворешни влијанија како и од прљавштините во внатрешноста на системот што го прави посебно сигурен обезводушувач за соларни системи . Особено се препорачува каде соларните колектори се на тешко достапни места . употреба до 180 C° , 10 bar.

Достапен модел и за системи за парно : EXVOID

www.reflex.de


Отстранувач на внатрешни нечистотии REFLEX EXDIRT

Reflex Exdirt представува новина на пазарот, наменета за одстранување на нечистотиите во системите за греење/ладење/солар кои се појавуваат со корозија на внатрешноста од системските делови. Особено е корисен кога е потребна заштита на скапи системски делови како високоефикасни пумпи, топлински изменувачи и сл.

Едноставно ракување при чистење без стопирање на работа на системот.

Достапен со и без магнет.

Со одстранување на нечистотиите (магнетитни честитки) допринесувате кон ефикасноста на Вашиот систем. Достапни големини до DN300

www.reflex.de